torsdag 18 mars 2010

VISA-Run till Krabi

En tidig morgon med låååånga skuggor. Vårt visum för att stanna i Thailand räcker till den 27 februari så nu var det dags att fixa nya dagar. Vi åkte till Krabi för att stämpla in ytterligare 30 dagar i passet. Det kallas Visa-run här. Man åker fram och tillbaka lite snabbt över dagen. Nästa gång behöver vi åka ur landet och in igen men denna gången kunde vi åka till Krabi Immigration och köpa 30 dagar. Det är så det funkar. Thomas, Marianne, Jonas och Karin kommer nu på lördag så vi ville hinna med det innan dem kommer. Då ska vi nämligen ha semester! Ska bli så kul att dem kommer!


Åkte minibuss och efter två bilfärjor, som vi var oroliga att inte komma på då chauffören nästan höll på och köra i vattnet varje gång, var vi på fastlandet. Pierre tog upp datorn ifall ifall han skulle behöva krossa rutan. Känns som att åka från Hönö ungefär. Skillnaden är bara att här finns det tok-tok som tar färjan också. Resan tar ca 2 timmar.



Solen öser ner varje dag och ett paraply används lite annorlunda här.
Så även denna dagen. Och trots 40 graders värme tar thailändarna gärna på sig både jeans och långärmade tröjor, jackor och skjortor.
Allt för att skydda sig mot solen. Turisterna ser lite annorlunda ut:-)







Efter att ha köpt ytterligare 30 dagars visum tog vi en tur till Café Europa i Krabi som drivs av två danska killar samt två Thailändare, som pratar danska. Efter att inte ha kunnat dricka någon öl på två veckor (penecilinkuren) fick jag nu ta min första kalla öl tillsammans med en sillsmörgås på rågbröd. Otrooligt gott! Kollade runt lite i staden och shoppade lite. Pierre satt kvar på Café Europa och jobbade. Efter lunch med köttbullar och pannbiff åkte vi åter tillbaka till Koh Lanta.

Det slår oss gång på gång att thailändarna liksom inte kan låta bli att låta fantasin spela en stor roll här i design & arkitektur. Ett exempel var trafikljusen och skyltar i Krabi.









Vi avslutade kvällen tillsammans med Petra, Henrik och Elvira och åt en god middag på en Irländsk restaurang. Det var fullt ös ute på krogarna då Irländare firade Saint Patrick´s Day. Men för oss blev det en lugn och tidig "sovarkväll" som Henrik brukar säga. Vi behöver spara batterierna tills dess att våra kära vänner kommer hit. Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar