fredag 15 februari 2013

Puerto de Mogán vs San Agustin

Goingar på bussen till Mogán

I söndags hoppade vi på bussen och tog en ringlande och hisnande färd längs med bergen till Mogán. Gran Canarias venedig. Den svindlande resan tog ca 45 minuter. Vackert och hisnande! Landade tillslut i den lilla mysiga byn Mogán där allt var så mycket mysigare än något annat ställe vi varit på hittills här. En mysig hamn, mysig strand och en perfekt sportbar precis vid stranden. Mycket bättre än San Agustin, helt enkelt. Och såna där supermysiga restauranger och kaféer där man gärna vill sitta hela dagarna och bara kolla på folk. Det var pittoreskt och en betydligt lägre medelålder.

Gran Canarias Venedig - Mogán
Här i San Agustin är det 99% pensionärer. Vissa dagar känner vi "Men vad gör vi här egentligen?" Och det känns som att tiden har stannat här. Det är lite som att "Ja, vi bygger det här nu, på 70-talet, och sen har det inte hänt något mer sedan dess..."Skapar lite ångest för oss båda ibland. Menyerna är gamla, husen, köpcentrat och människorna lika så... Men sen tycker vi ändå att vädret och strandpromenaden här verkligen är toppen. Och då känns det helt ok att bara vara här och bara landa utan att det händer så mycket. Det är rätt skönt att inte flytta runt mer just nu. Och vattengympa och mjukyoga rullar på, det är roligt. Det har har varit rätt mycket folk med nu denna veckan. Men vi hade absolut mycket hellre bott i Mogán! Har kollat lägenheter där nu för att se om det är möjligt, men har inte fått något napp på något prisvärt alternativ. Det är ju mitt i säsongen här och allt är i stort sett redan bokat. Så vi har endast fått svindyra förslag, tyvärr. Nej, det får bli några turer dit då och då istälet. Bor gör vi här i San Agustin nu och gör det bästa av denna tid här och nu. Men summa sumarium helt klart 9-2 i poäng om de båda "städerna" skulle gå en match.

Men Gran Canaria som helhet är nog en 8:a i alla fall. Idag är det strålande sol, klarblå himmel och ca 25 grader. Som en svensk högsommardag. Jag har just coachat en tjej över Skype i Sverige och sitter på ett kafé med strålande utsikt över det glittrande havet. Det har slutat att blåsa helt nu och fläktar bara så där precis lagom. Så herregud, nej vi har det bara fint här också. Och i helgen ska vi åka till Las Palmas en sväng och kolla in karneval och fotbollsmatch. Önskar er alla en underbar helg! Kram på er som läser.

 

Elliot spanar in spanska lekande barn på en lekplats i Mogán.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar