onsdag 6 februari 2013

Mina mostrar åker ut och reser...

Moster Ewa med en mycket nöjd och nyvaken Elliot
...och hamnar just på Gran Canaria! Tjohoo! Ingen är gladare än jag. Det är en sån otrolig lyx att få kvalitetstid med några av mina fantastiskt underbara mostrar som jag så sällan får chans att träffa men tycker så mycket om. Då jag var liten bodde jag ofta hos både den ena och den andra. Först var moster Ewa, från Halmstad, här i två veckor med hennes kompis. Det visade sig att de bodde väldigt nära oss. Så vi tillbringade många härliga kvällar och timmar med dem. Åt middagar, fikade och tog promenader.

Elliot och Ewa inför barbecue kväll på Flamboyan (där vi bor)
Ewa och hennes underbara vän, från Östra Frölunda, blev snabbt kompisar med Elliot. Så när de erbjöd sig att vara barnvakter, två tillfällen (lyx!), var han otroligt nöjd att bara få hänga med dem några timmar utan föräldrarna. Vi passade då på att hänga vid en lyxig pool och njuta till fullo av att bara vara. Just samma timma i lördags som planet lyfte för moster Ewa med vän landade ett nytt plan med moster Kerstin med sin underbara man Tomas. Vi trodde att de kanske skulle träffats på flygplatsen, men tyvärr...

Fika i San Bartolome
Men vi har fått träffa dem. Så otroligt kul! Både fika en dag och just idag tog vi och hyrde bil tillsammans och stack upp en halvdag på en runda i bergen. Det är ju där det "riktiga" canarielivet är. 
Slingriga vägar på höga höjder

Det finns många härliga vyer, byar och ställen att upptäcka. Vi hann med St Lucia och lite andra ställen. Pitoreska byar, apelsinodlingar, aprikoser, mandelträd som fortfarande blommade (många var tyvärr redan överblommade) och hisnande färder, minst sagt, på serpentinvägar högt upp i bergen. Skönt att komma ner till havet igen, lite läskigt där uppe i bergen helt klart. Avslutade med middag i Arguineguin, som ligger vid havet, och kollade på solnedgången. Elliot sov gott två tillfällen och var sedan vaken och glad som en lärka hela tiden, som vanligt. Han fick också prova sin första F1 bil in pole position och blev såklart guidad av Tomas, stor fan av all motorsport.

F1 - pole position

St Lucia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar