onsdag 26 januari 2011

En sväng till Krabi


Idag tog vi en tur till Krabi. Har inga bilder därifrån. Ska bli bättre på att ta med mig kameran...Lanta är en liten och lugn ö och det finns det mesta man behöver här. Man behöver ju inte så mycket här...Men så fort man ska ha lite mer av det där lilla extra, ja då får man ta sig till någon större ort. Phuket eller Krabi brukar folk åka till här. Lanta tillhör ju Krabi provincen...

Denna gång var det flera saker vi behövde fixa. Bl a. en lite större musikutrustning för de som Relax Bay Resort hade räckte inte till ljudmässigt, upptäckte vi igår. Så jag och Pierre åkte in till Krabi Town med minibuss redan idag och fixade nytt. Det tar 2,5 timma. Två bilfärjor och en sväng förbi flygplatsen på ditvägen för att lämna av folk. Gick in på toaletten där och såg incheckningskön. Personer med lite varmare kläder på sig, exempelvis jeans. Hm, tänkte jag. Nej, det är skönt att kunna gå ut igen. Tillbaka till Thailand. Känner INTE för att åka hem just nu. Livet är alldeles för bra här för det.

Även om det ösregnade idag var det varmt och gott. Det kändes lite som en höstdag i Sverige. En varm höst dag. Regnet är så där tropiskt ni vet, så att dropparna är lika stora som dasslock, bollar hm... ja vad säger man. Hittar inga bra ord. Men, ni vet säkert vad jag menar. Man blir genomblöt på några sekunder. Varmt genomblöt.

Vi åkte till Immigration. Det är där man fixar nya dagar på sitt visum. Så Pierre fick stämplat en månad till i sitt pass, tom den 7 mars. Sedan måste han åka ur landet och tillbaka igen. Kom på att det är då som Thomas och Marianne kommer hit. Kanske kan vi ta en tur till Malaysia då. Har planer på att ändå åka till Koh Lipe tillsammans. Och det är bara 2 timmar till med speedboat därifrån. Vad säger ni Thomas?

I alla fall. Vi fick åkt även till TESCO. Ett stor köpcenter med det mesta. Där hittade vi många olika stereo apparater som säljaren glatt demonstrerade och körde på thailändsk techno så det ekade inne på hela Tesco. Då vi tillslut bestämde oss för att faktiskt köpa två apparater, tappade säljaren hakan. TVÅ apparater. Det verkade vara rätt ovanligt. Helt plötsligt fick vi hjälp med leveransen till kassan av två säljare och de följde oss nästan lite adligt ut och tittade på oss och log STORT. Wow, TVÅ apparater. Hm, oj då, tänkte jag. Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Men detta blir kanon! En till Yoga platformen hos Relax Bay och en till Sai Naam vattengympa passen. Så slipper vi släpa allt emellan passen. Det var nämligen rätt stora grejer vi fick köpt för att få tillräckligt med ljud i dem. Så nu ska här tränas som aldrig förr!

Fick också fixat mitt bredband till datorn. Så nu kan jag sitta varsomhelst och jobba eller coacha också för den delen. Det kommer att bli fullt ös på telefoncoachningen nu för min del då det börjar trilla in en hel del kunder. Bl. a från Poolia. Det är riktigt kul!

Michelle körde pass idag och hade kunder på alla pass. Hon är grymt duktig! En kund köpte ett 10-kort av oss idag, det första. Så nu måste vi fira igen:-) Kul att folk börjar hitta till våra klasser och uppskatta det vi gör. Det känns riktigt, riktigt kul! Vattengympan blev superlyckad också så nu kommer vi att köra pass varje tisdag och torsdag kl 9.30-10.30 med start ifrån nu på tisdag i poolen hos Sai Naam. Så då är det bra att ha en stereo som funkar...

Nu är jag och Pierre väl hemma igen. Ska gå och äta mycket sen middag nu. Skriver mer en annan dag. Stor kram från oss till er alla där hemma!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig rapport från er vardag!
    Kram, kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Tack Åsa! Hoppas att ni har det bäst. Hälsa Ida och Martin så gott! Vilken liten solstråle ni fått! Hon är ju helt fantastiskt fin. kram från oss båda.

    SvaraRadera