lördag 5 juni 2010

Lite om pois & fireshows

För några veckor sedan var vi ett gäng på ca 15 pers som var och åt på en restaurang som heter Miami på stranden Klong Nin. Ett supermysigt ställe med god mat och avslappnad thaistämning. Här Svante och Mia. Miami var faktiskt det första stället jag och Pierre blev riktigt kära i. En superskön miljö, inredning och stämning!

Självklart sitter man och äter precis på stranden med sanden mellan tårna och varma vindar. Det enda man hör är vågorna och lite skön bakgrundsmusik.

Efter middagen bjöds det på fireshow. Fireshow är ju väldigt vanligt här, särskilt under högsäsong då det hålls många fires. Och det finns riktigt duktiga människor här på Lanta som håller riktigt coola shower.




Pass, den välkända indianen här på Lanta är självklart en av de bästa. Han är klädd som en Indian, ser ut som en indian och har en bar som heter The Indian. Alla barn på ön älskar honom och är ofta där och hälsar på. Och han är fantastiskt duktig! Men sen finns det även andra. De som vet säger att en kille på Miami vid Klong Nin är bäst på ön. Och han var grym! Honom ser ni bilden här.

Till kvällens ära körde även Emil, 12 år och Felix (ca 8 år) fireshows. De har varit här på ön många månader och övat, övat och övat. Först börjar man givetvis utan eld. Med pois utan eld. Och barnen kan gå till Pass bar och göra sina helt egna Pois. Då får de välja vilka band de ska ha i sina. Och sedan står de och övar, övar och övar för att det tycker att det är så kul.

Både Emil och Felix har övat så mycket att de har övergått till att göra show med eld. Och det fick dem göra denna kväll på Klong Nin. Vi satt givetvis och tittade på och fascinerades över hur duktiga dem är!
Sixten satt i mitt knä.

Så... Axel & Zackarias. Vi köper med oss Pois till er, så kan Emil kanske lära er hur man gör sen. Han bor ju i Skintebo. Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar