lördag 30 januari 2010

Flygresan - många stopp blev det...


Väl på planet åkte vi först 2 timmars flyg till Frankfurt. Fortfarande isande kallt! Där hade vi 6 timmars väntetid. Vi unnade oss en typisk tysk middag med en massa olika suspekta korvar, potatismos och kål. Specialitet och gott! Och så en tysk veteöl till såklart. Sedan satt vi där och tittade ut över Frankfurts flygplats och jobbade och pluggade tills planet lyfte, nu till de varmare breddgraderna.

Även vinterstorm i Frankfurt så planet behövde isas av. Singapore next stop. Looong flight. Men vi var båda helt slut efter all stress innan avresan så vi däckade innan de ens hade serverat maten. Vaknade, åt och somnade sedan direkt igen. Då vi vaknade var det endast 2 timmar kvar och vi hade just flugit över Kuala Lumpur. Upp med ruta och där, solen! Tjohooo! Det är så skönt att se varmare breddgrader efter en så kall vinter. Snart framme i Singapore och hettan slog emot oss då vi klev av planet. Oerhört skönt!

Transfer och vidare in i nästa plan som direkt lyfte mot Phuket. Väl framme där var det kolsvart och vi möttes av ett ösregn. Tropiskt regn och massor av taxichaufförer. Fick lite hjälp i informationen för att hitta ett ok hotell att bo på en natt innan båtresa på morgonen till Koh Lanta. De är verkligen oerhört hjälpsamma! Så innan vi visste ordet av hade vi både hotellrum, båtbiljett och taxichaufför som hjälpte oss till Phuket Town. Duschade en ljuvlig dusch och gick sedan ut en sväng utanför hotellet. 30 grader varmt och gott. Leenden från både mig och Pierre. Tog en kall Singha på en liten mysig bar bredvid hotellet. Transa och en massa coverlåtar i "fel" tempo. I will survive i bossanova takt och sånt.... Hm, nu är vi i Thailand tänkte jag. Och gatlamporna guppade utanför och sladdarna hängde ÖVERALLT. Där har du att göra när du kommer ner Arvid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar