tisdag 9 mars 2010

Livet på Good Days, Long Beach

Dagarna rullar på och vi börjar få rutiner, precis som hemma. Man behöver det efter en månads kringflackande på olika ställen. En vardag ser ut ungefär så här, helgerna är vi lediga på. Vaknar lite olika tider och går upp vid ca 8-9 tiden. Jogga eller ta en promenad på stranden ganska ofta. Morgondopp i havet eller poolen (jag får vänta ett tag till) men Pierre kör på det varje dag. Sedan är det bara att hugga in på frukosten med färsk vattenmelon, annanas och grapefrukt, musli, nyrostat bröd, ägg i en mängd olika former att välja bland, skinka, gurka, lök, tomat. marmelad, kaffe, nypressad juice, pannkakor och mycket mycket mer att välja bland. Lyxigt! Arbeta/plugga på "kontoret" eller inne med AC. Lunch på stranden eller på något ställe i närheten.

Jobba/plugga vidare. Avsluta runt 17-18 tiden. Slappa och njuta av den ljuva solnedgången. Äta middag. Hitta på något kul och träffa folk eller bara vara.


Vi bor nu som sagt på Good Days och vi trivs superbra här! Det är ett resort med kanske ett 20-tal bungalows och är ett av de ställen som har öppet året om. De flesta ställen här på Koh Lanta stänger i lågsäsongen som sätter igång i slutet av april. Då börjar det blåsa och det blir så höga vågor att det är livsfarligt att bada. Inte ens thailändarna själva vågar ge sig på det... Personalen här på Good Days är mycket trevliga, harmoniska och skrattar mycket direkt ur hjärtat. Kanske beror på deras ringsignal i receptionen "I just call to say I love you" som ekar hundra gånger om dagen....

Det finns några som bor här, precis som oss, lite längre. Första veckan bodde vi i en bungalow precis bredvid Christer, den svenska sjömannen som seglar med turister här nere. Hm, seglar och seglar förresten. Dels har han nu tydligen slutat på båten som han var anställd av och funderar på att ordna en egen båt till nästa säsong med thailändare som kapten. Han tyckte att det var pinsamt när turisterna togs med ut på flera dagars tur och det inte fanns någon toalett som funkade. Hm, nej du får gå på toa i vattnet igen tyvärr, den funkar inte.. Då la han ner det. Men vad gjorde han på båten egentligen? Vi frågade. Hissade du segel, nej det gjorde han (thailändaren). Seglade du? Nej, det gjorde han (thailändaren). Lagade du mat? Nej det gör han (thailändaren). Kastade du ankare? Nej, det gjorde han (thailändare). Men vad gjorde du då? Näää, jag hängde på och snackade lite med gästerna bara. Hm, sicken glidare :-)

Men nu har vi flyttat till en annan bungalow. Den vi har väntat på som nu blivit ledig. Den med 180 graders utsikt över havet och solnedgångar rätt utanför fönstret så långt ögat kan nå. Och här bor vi nu i minst en månad. Superhärligt!




Vi har ockuperat ett litet hus, utan väggar och med halmtak. En fd. bar som inte används på Good Days. Kontoret, som vi säger. Jag går till kontoret nu då... Bästa kontoret jag någonsin haft! Internet har vi också på vårt kontor. Ibland är kopplingen rätt låg och man får sätta på sig tålamods-hatten, men för det mesta funkar det bra. Det finns så mycket att berätta! Det händer nya saker hela tiden. Men kortfattat kan man säga att vi trivs väldigt bra. En videokväll framför datorn hemma i vår bungalow igår var mysig. Såg "När luftslottet sprängdes". Fick låna en massa filmer av Christer. Lanta-lanta festivalen häromdagen var livad. Skriver mer om det någon dag.

Träffar massor av svenskar. Det finns många trevliga svenskar här! Men även engelsmän, fransmän, thailändare och tyskar som är här kortare eller längre perioder. Barnfamiljer, dykare, pensionärer, resortägare och en massa trevligt folk att prata om livet med finns det verkligen. Idag ska vi spana in ett nytt ställe med ett gäng människor som brukar spela beachvolley och som bor här "long-stay" som alla kallas som bor lite längre på ön. Det här gänget är nog mest svenskar. Vi har hört att det börjar bli vår och ljusare i Sverige. Vad gott! Det är alltid lika härligt när våren är på gång!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa bloggen igen. Är inne och kollvar varje dag så det har varit långa 5 dagar utan uppdatering ;)
    Kul att läsa om er Thaimout och att ni mår så bra :) Härligt!
    Det är inte så mycket att säga om här hemma, lite ljusare dock och man kan höra fågelkvitter = våren är på G även om den sitter långt inne KRAM

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Kul att du följer med på vår resa! Jo, det händer saker varje dag. Hinner inte med och skriva om allt bara... Vi mår gott och är väldigt glada för att ljuset och våren är på väg till er i Sverige också! STOR KRAM från oss båda och hälsa hela familjen så mycket! Lovar att uppdatera er ofta:-) Må gott! Pierre & Jenny

    SvaraRadera